[...] -wszystkie produkty ważymy na surowo -nie podjadamy między posiłkami -smażymy na spray oli-oli,gotujemy,grilujemy -warzyw nie trzeba ważyć można stosować wszystkie zarówno surowe,kiszone jak i gotowane z wyjątkiem gotowanej marchwi i buraków oraz warzyw konserwowych -używamy przypraw -owoce jako uzupełnienie diety najlepiej do 1 posiłku [...]
Bardzo bogata w wapno jest.A co do przyswajalnosci surowych jaj to ten temat byl walkowany 1000razy rower.Jedz surowe smacznego i powodzenia.Salmonella nie wybiera.
[...] m.in. za odpornosc. awidyna pod wplywem wysokiej temperatury ulega zniszczeniu. niszczy ja rowniez tlen wprowadzony wraz z powietrzem podczas ubijania bialek. dodatkowo surowe bialko jest gorzej strawne. Tutaj Artykuł --> http://home.arcor.de/rms_pl/awidyna/awidyna.html Nie ma w przyrodzie drugiego bardziej doskonałego surowca [...]
[...] bialeczko z platkami owsianymi zmiksowane z rana bo na samym bcca i soku pomaranczowym to kicha i niedosc ze nie podrosniesz to cie z pracy wywala bo sie na nogach bedziesz slanial, do sniadania dorzuc same bialka jaj jak pisal ktos tam ,albo wypij surowe nawet w biegu ze cztery jak umiesz wymiary widze sluszne w profilu a dieta dla maluszka
[...] mam bardziej weglowodanowy posiłek np.pierogi,biore do miksera 5 białek jaj,troche mleka i wypijam.Białko może zmieniać swą strukture(tzw.rzędowość)ale nie własciwosci-surowe,gotowane czy smażone jest tak samo przydatne. Tanie produkty to np. u mnie w Auchan- tunczyk 1,45 ,jaja 30szt.7,99 twaróg 200g 1,99 kura cyc 12,99.Zresztą pamiętaj [...]
Taniej wyjdzie wpc , druga sprawa surowe białka jaj nie trawią się za dobrze : http://www.sfd.pl/Strawno%C5%9B%C4%87_bia%C5%82ka_jajka__surowe_vs_ugotowane-t716858.html pomijając inne aspekty jak salmonella .
[...] Masło orzechowe to kiepskiego rodzaju tłuszcz, nafaszerowany cukrami. Warto zblenderować orzechy i mieć swoje własne. A surówki gotowe też wywal - warzyw jest od groma surowe/ mrożone. Kombinacja dowolna. Warzyw do miski nie wliczaj (do bilansu) jemy ich dużo. Wliczasz z warzyw (ziemniaki, strączki oraz korzeniowe) Węgle też musiałabyś [...]
[...] przyswajanie bialka z produktu. mieso, jajka poza wyjatkowymi potrawami spozywa sie po powaznej obrobce termicznej (gotowanie, smazenie). rosliny czesto spozywa sie surowe. druga sprawa: pod slowem "przyswajalnosc" w twoich statystykach ukrywa sie "odpowiedni aminogram" czyli profil aminokwasow ktory musi zostac [...]
Jest porostu mozliwosc o salmonelle, al eniekoniecznie mzona ja zlapac Barzdij tu chodzi o slaba przyswalajnoasc surowych jaj!!ALe uwierz mi nie chcial bys miec salmonelli Duzo duzo lespze gotowane/smazone, a surowe AUT. ALien-duzo lepiej ugotowac, i jedz cale jaja, po co marnowac zoltka Zmieniony przez - góra-forte w dniu 2007-08-17 16:56:33
Surowe troche przereklamowane na wszelkich filmach to pokazuja. Trzeba uwazac na salmonelle ale nie znajduje sie w bialku,zoltku lecz na skorupce, Krox widac sprytny cocolino ale mimo wszystko warto uwazac bo nie milo to moze sie skonczyc Respekt za picie surowych jaj, raz jak sprubowalem to wy***alo ze mnie sniadanie
Czasem mam takie dni ze mi nie wchodzi to wsypuje do blednera dodaje banana, jakis jogurt czy mleko, rodzynki. Czasem tez dodam surowe białko ale tylko wtedy jak mam pewne, dobre dojscie do jaj.
[...] aminokwasów. Warzywa jakie Ci pasują marchewki, sałata, buraki, pomidory, ogórki, kapusta, cebula itd można je gotować, http://potreningu.pl/articles/728/warzywa-lepsze-surowe-czy-gotowane tutaj wary artykuł do poczytania. Wyjaśni Ci nieco. Tłuszcze dostarczasz z żółtek jaj, tłustych mięs i ryb, orzechów (są promocje na migdały, nerkowce [...]
Nie no bez jaj... Jak chcesz pić z mlekiem to pij z lodowki/temp pokojowej, ale nie z gotowanym. Jak zle reagujesz na surowe mleko, to pij z woda i gra gitara. Odnosząc się do słów Marcina to racja bo zawsze się dodaje gęste do rzadkiego- nie odwrotnie
ja czesto jem/pije surowe z kakao i stevia ;) tzw kogel mogel ;) masa idzie wiec dziala. Dodam tez ze generalnie pod taka lub inna postacia spozywam okolo 900gr jaj dziennie i wszystko jest ok. Robie badania i wszystko sie zgadza ;)
witam Nie chodzi tylko o salmonelle (nie trzeba pisać chyba co to jest salmonella ). Surowych jaj nie powinno się jadać również z innego powodu. Surowe jaja zawierają białko awidynę, które niestety mimo małej ilości skutecznie upośledza wchłanianie biotyny. Proces gotowania "rozbraja" awidynę co powoduje że jajko takie staje sie w pełni [...]
jak to jest bialko po pasteryzacji to ma takie same wartosci jak bialko jaj, na jakies pol litra 55gram bialka, smakuje tak samo, przyswajalnosc ma duzo wyzsza niz surowe bialko jaja. mozna dorzucac do porannego szejka do blendera, czy pic po treningu...